IDEAL CAVE

Solutii complete pentru crame ideale!

 
 
 
 
 
 
 
Recomandari:
 


   Home      Eliminarea igrasiei

Gasiti detalii si pe pagina www.igrasia.ro
 
 
I. Eliminarea igrasiei prin metoda electro-osmotica
 
                    Principiul metodei electo-osmotice
Igrasia prezenta in unele locatii  are mai multe cauze :
  1. umiditatea excesiva a aerului (peste 55%) dintr-o incinta care poate fi cauzata de factori  interni incintei generatori de vapori de apa: bucatarii, bai, piscine, jacuzzi, etc coroborate cu o slaba ventilare a incintei respective. Aceasta poate fi eleiminata prin procedee clasice – cu ajutorul dezumidificatoarelor de aer.
  2. umiditatea peretilor generata de infiltratiile din sol prin intermediul capilaritatii materialelor constructive ale cladirii coroborate cu degradarea in timp a hidroizolatiei ce realizeaza o bariera de protectie impotriva umezelii din sol. Acesta nu poate fi eliminata cu ajutorul dezumidificatoarelor  de aer intru-cat oricat s-ar incerca  uscarea aerului din interior capilaritatea peretior nu poate fi stopata prin aceasta metoda.
 
 
 
 
Cea mai simpla solutie si cea mai economica pentru tratarea igrasiei de ascensiune din pereti.
AVANTAJE:
  • Aparat compact si discret    
  • Fixare simpla si rapidA
  • Reutilizabila (fara sonde)
  • Fara pièse mécanice
  • Consum foarte mic de energie
  • Nivel sonor = 0db
  • Vizualizare constanta a progresului tratamentului prin  afisaj L.C.D
  •  Numeroase referinte notabile SNCF (caile ferate din Franta), RATP  (regia de transport Paris) si altele.
 
 
CARACTERISTICI:

Carcasa :  ABS alb (eticheta albastra)

Dimensiuni :  LxHxP (mm) : 250 x 200 x 50      

Greutate bruta : 1.6 kg Carcasa : 0,5 Kg

Effcienta lineara : pana la 8 /10 m

Voltaj: 220V/ 50Hz

Consum electric : 1,5 Wati                      

Norme : CE

Garantie: 2 ani                                                             
SONDE:                                                
- Un set de 5 sonde cupru/carbon sau inox de 14.5 cm ( 3 superioare si 2 inferioare).

- Un set de suruburi de fixare a carcasei cu capace.                                

 - Un pachet de mortar special de 350 gr.  

                                             
 
Solutia acestei probleme este metoda revolutionara a electo-osmozei  care se bazeaze pe cercetarea si contracararea  urmatoarelor fenomene :

Fenomenul mecanic:

-peretii porosi construiti din caramida,beton,etc aspira in mod natural si continuu apa din sol ca un burete pe fondul unei slabe izolari sau a degradarii acesteia de-a lungul timpului.

Fenomenul electric:             

Ansamblul format din fundatie+pereti+solul umed+sarurile minerale din sol si materialele de constructie functioneaza ca o baterie generand un curent electric slab care accelereaza ascendenta apei prin capilaritate.

Contracararea fenomenului electric :

Sistemul electro-osmotic induce in pereti un curent electric de foarte joasa tensiune invers celui produs in zid-fundatie directionand fluxul catre baza, conform principiului lui Faraday al curentilor de sens contrar care se resping.

Contracararea fenomenului fizic:

Urmare a generarii curentului electric se produce cristalizarea mineralelor prezente in apa infiltrata  obturand canalele capilare si impiedica astfel urcarea umezelii din sol.

Acesta consta in realizarea unor gauri in pereti afectati de igrasie dinspre interior cu diametrul cuprins intre 6-14 mm fara alte procedee invazive asupra peretilor cladirii si solului adiacent acesteia.

Apoi se procedeaza la  introducerea in pereti a unor anozi galvano-metalici ce se vor conecta prin intermediul unor fire subtiri la un curent de foarte mica intensitate total inofensiv pentru om si animale.

Functionarea sistemului electro-osmotic este continua si cu o durata medie de viata de 50 ani.

Metoda eliminarii igrasiei prin electroosmoza este o metoda definitiva comparativ cu alte metode clasice.

Metodele clasice de eliminare a tencuielilor si realizarea altora tencuieli, excavare a solului adiacent cladirii si realizarea de hidroizolatii ofera o rezolvare temporara a problemelor de infiltratie in structura peretilor, tratand un efect  dar nu cauza care a provocat igrasia.

Este cea mai revolutionara si fiabila metoda de dezumidificare a peretilor si eliminare a igrasiei generata de infiltratiile din sol si cea mai economica din punct de vedere al costurilor de exploatare in timp (15-20 euro pe an consum de energie electrica in primul an iar la sfarsitul perioadei 1 euro pe an dearece in primul an peretii avand un grad mai mare de umiditate consumul este mai mare  iar dupa ce se realizeaza uscarea peretilor consumul de energie electrica scade la minim).
 

AVIZUL SPECIALISTULUI : Principiul electro-osmozei care utilizeaza proprietatile electro-cinetice a sistemelor capilare, a fost descoperit in 1808 de  profesorul F. REYSSE de la Academia de Stiinte din Moscova. Brevetul permite uscarea peretilor cu ajutorul sondelor electrice sigilate in pereti din 1935. Aceasta tehnica este utilizata in ingineria civila pentru uscarea fabricilor, statiilor de metrou, tunelurilor, monumentelor istorice si inca destul de confidential pentru utilizare domestica.

Odata cu dezvoltarea internetului si proceselor democratice este acum posibila obtinerea acestui tip de dispozitiv  la un pret rezonabil.

O investitie rapid amortizata, pe de o parte  va evita degradarea peretilor habitatului Dvs., iar pe de alta parte, va realizeaza economii la incalzire deoarece peretii uzi sunt mai greu de incalzit decat cei uscati si nu in ultimul rand va protejati sanatatea, fara igrasie. fara mucegaiuri.

 
II. Eliminarea igrasiei prin metoda injectarii de solutii crema 
 

BHS-Horizontalsperre - Crema antiigrasie de ascensiune

BHS-Horizontalsperre este un tip special de solutie crema umeda care se introduce de-a lungul peretelui la intervale regulate, prin injectarea acestuia în orificii pre-forate. BHS-Horizontalsperre difuzează si înainte de a vindeca, formeaza o bariera continua hidrofugă.

Acest lucru previne ascensiunea umezelii in perete, umezeala ce duce la igrasie. Din 1950, sistemele de injecţie a lichidelor chimice, care lucrează într-un mod similar au fost folosite pentru a trata peretii afectati de igrasia de ascensiune, cu un grad ridicat de succes.

 
Aplicarea substantei BHS-Horizontalsperre - Crema bariera antiigrasie de ascensiune

Este extrem de rapid şi uşor. Ghidul pas cu-pas descrie modul de utilizare a BHS-Horizontalsperre antiigrasie umiditate standard la un zid de cărămidă.

Realizarea perforatiilor
 
 
Se realizeaza perforatii in zid la distante de 120mm de-a lungul peretelui umed folosind un burghiu de 12mm. Orificiile trebuie să fie găurite la o adâncime ceva mai puţin decât grosimea peretelui.
 
Pregatirea pistolului de injectare
 
 
Deşurubaţi capacul duzei pistolului BHS-Horizontalsperre şi introduceţi cartuşul BHSHorizontalsperre.
 
Taiati cartusul BHS cu ajutorul unui cutit
Puneti la loc duza si insurubati capacul
 

Introduceţi duza pistolului BHS-Horizontalsperre într-una din perforatiile facute in perete. Strângeţi parghia de declanşare şi retrageti inapoi pe masura ce gaura  se umple incet centimetru cu centimetru pana se ajunge la suprafata. Când cavitatea se umple, retrageti pistolul si verificati umplerea orificiului din zid.

Repetati procedeul la toate perforatiile realizate.
 
             << Back                                                                                                  Next page>>