IDEAL CAVE

Solutii complete pentru crame ideale!

 
 
 
 
 
 
 
Recomandari:
 


   Home      Umidor tigari foi
Umidoare pentru tigari de foi - marca Ideal'Cav   

                                                                                                  Havana Class 800

Umidoarele pentru tigarile de foi sunt echipamente special concepute care asigura o umiditate si temperatura constanta permitand astfel pastrarea calitatilor si maturarea tutunului.
Conditiile optime de pastrare a tigarilor de foi obtinute in interiorul umidoarelor pentru tigari de foi Ideal'Cav sunt:

-umiditate: 70% (reglabila pana la 82%);

-temperatura: 18-19ÂșC.

Acesti parametri obtinuti presupun prezenta a 10 grame apa intr-un metru cub de aer ceea ce implica, ca tigarile de foi absorb apa din aer in procent de  14% din greutatea proprie permitand astfel continuarea procesului de fermentare si maturarea pentru a avea ulterior o ardere perfecta.

Se stie faptul ca daca:
-  un trabuc este prea uscat el devine fragil la atingere, invelisul se poate chiar crapa, arderea este mai rapida, produce un fum agresiv si neplacut iar o parte din componentii care dau savoarea deosebita s-au pierdut prin uscarea tutunului. 
-  un trabuc este prea umed el arde mai greu si neuniform producand un fum acid si neplacut si daca a fost mai mult timp pastrat in aceste conditii risca sa fie contaminat cu mucegaiuri sau ciuperci specifice.

La o umiditate cuprinsa intre 65-70% trabucurile pot fi pastrate pe perioade lungi de timp. In tot acest timp de stocare tutunul fermenteaza lent si se matureaza consumand oxigen si apa si eliminand anumiti compusi chimici nocivi.

Umiditatea peste 82% favorizeaza aparitia mucegaiurilor si a ciupercilor care vor afecta ireversibil calitatile tutunului.

De aceea in momentul achizitionarii unor tigari de foi asigurati-va ca acestea au fost pastrate in conditii optime si nu au fost contaminate cu mucegaiuri, ciuperci sau spori ai acestora sau nu au fost prea uscate (deseori  trabucurile sunt achizitionate din medii de pastrare care nu depasesc 50% umiditate (sau din vitrina de prezentare) si astfel prin pierderea de umiditate de la 75% la 50% tigarile au pierdut odata cu umiditatea si o parte din savoarea si aromele deosebite si ne intrebam de ce nu au savoarea si aroma care le-am perceput intr-un anume loc sau ca la "mama lor").

Umidoarele Ideal'Cav deservesc perfect acest proces prin tehnologia de care beneciciaza: hidrostat ultrasonic* si hidrometru electronic de mare precizie si filtre speciale pentru aerare foarte lenta si selectiva a aerului care intra si pentru eliminarea compusilor nocivi rezultati in urma maturarii tutunului.

*hidrostat ultrasonic=genereaza pulberi (vapori) de apa prin vibratii ale unei membrane ultrasonice intr-o pelicula de apa (de 3x10.000/secunda).

Ideal'Cav dispune de modele functie de destinatia tigarilor de foi si capacitatea de stocare:

Destinatie:

-pentru prezentare (modele cu usa vitrata deschidere stanga sau dreapta)
-pentru stocare-consum (toate modelele)
-pentru conservare (modele cu usa plina deschidere stanga sau dreapta)
 
  << Back                                                                           Next Page >>